Om Gl. Ålbo
Mød værtsparet
I 2020 overtog vi, Christina & Martin Pedersen, campingpladsen. En vandhund og en havfrue er det perfekte match til at drive en campingplads specialiseret i dykning og lystfiskeri. Begge har tabt deres vores hjerter til Lillebælt og dens unikke natur- og kulturhistoriske fortællinger. De er født og opvokset med Lillebælt som deres baghave, så om du søger gode fortællinger, naturlige omgivelser eller bare en skøn ferie, så står de klar til at tage imod dig og din familie.
Christina & Martin har tidligere drevet virksomhed sammen og kommer med en baggrund fra den danske dykkerbranche samt indkøb og marketing. De elsker samværet og den styrke det giver at dele hverdagen med hinanden. Sammen har de 2 piger, Mathilde og Sofie. Du vil på campingpladsen finde ro, fred og hjerterum fra værtsparet.
Martin & Christina Pedersen
Værtspar på Gl. Ålbo Camping
En af de mest interessante steder for dykkere og lystfiskere
Med sin vanddybde, den ret ofte stærke strøm, den enestående undervandsflora og fauna, hører Gl.Ålbo til en af de mest interessante steder for dykkere og lystfiskere. Både direkte fra stranden og fra båd.
De første campingovernatninger er registreret omkring 1960. Ellen Beck, enlig mor til 11 børn, startede med at udleje pladser på marken, til hovedsageligt tyske turister fra Hamburg-området.
Det var ikke muligt at leve af 2 ha landbrugsjord, derfor hørte der også ålerettigheder til stedet. I 1970 blev hele halvøen fredet. Ved samme lejlighed blev der givet tilladelse til at drive en campingplads i Gl.Ålbo.
På Stenderup Halvøen er der ingen sommerhuskolonier, og heller ingen masseturisme.
Her er bare en mindre campingplads – Gl.Ålbo.
Historien om Gl. Ålbo
Allerede i stenalderen udsøgte indbyggerne sig de bedst egnede bopladser. På stranden ved Stenderup Hage lige ved siden af campingpladsen finder man endnu i dag stenværktøj, og rester fra fremstillingen af flinteredskaber. Det beviser at fra den tidlige stenalder – og helt frem til i dag profiterer menneskene af den gode beliggenhed. Kigger vi lidt videre i skovene omkring Gl.Ålbo, finder vi kulturspor som gravhøje, voldsteder og stendysser, der vidner om menneskelig tilstede- værelse gennem tusinder af år.
Området indbyder til vandre- og cykelture i statsskovene. På et tidspunkt i historien lod det danske kongehus plante store egeskove, som skulle bruges som råstof til fremstilling af en større krigsflåde. I løbet af tiden blev disse skove dog mindre betydningsfulde, da man byggede skibe af stål. I de store skove kan man endnu finde egetræer på over 500 år gamle.
Den smukke kyststrækning gør det til noget helt særligt at besøge Gl. Ålbo Camping. Her, hvor Lillebælt snævrer sig ind, er der høje skrænter og flotte udsigter til Fænø, Fænø Kalv og indsejlingen til Kolding Fjord. Intet sted i Danmark, er der kystnært så dybt som ved Gl.Ålbo. Det dybeste sted hedder Marens Hul og er imponerende 86m. Vi fortæller gerne historien om færgekonen Maren, stærk som en bjørn. Hvordan hun klarede færgeruten til Fænø med en robåd. Det forlyder at en fuld slagter, som ikke kunne holde fingrene for sig selv, nok ikke kom med helt i land.
Der er drevet campingplads ved Gl. Ålbo siden begyndelsen af 50’erne. Ejeren Ellen Beck, enlig mor til 11 børn, havde i mange år forinden haft åbne døre og kaffe på kanden, til de mange fiskere som kom ved Gl. Ålbo. Ellen Beck tog skridtet og begyndte med et lille iskagehus, senere kom bådudlejning og campingplads til. Hun startede med at udleje pladser på marken, til hovedsageligt tyske turister fra Hamburg-området. I 1970 blev hele Stenderup-halvøen fredet. Ved samme lejlighed blev der givet en officiel tilladelse til at drive en campingplads ved Gl.Ålbo.
I dag er Christina & Martin det fjerde hold ejere af stedet og varetager den unikke kyst- og kulturhistorie omkring Gl. Ålbo.