Gl. Ålbo Camping

Marsvin og hvalsafari ​

Hvalen i Lillebælt

Når man står ved kysten og spejder ud over det blanke vand, kan det være svært at forestille sig den mangfoldige verden og det imponerende landskab, der befinder sig under overfladen. Store sletter med næsten eksotiske planter, enorme dale og bjerglandskaber dannet af sten i alle mulige størrelser, og et dyreliv så rigt at det sjældent er set – selv på verdensplan.

Nogle gange kan vi dog være heldige at få et lille glimt af den historie bæltet gemmer på, selvom vi står over overfladen. Lillebælt huser nemlig en af verdens tætteste bestande af den lille hval, marsvinet. Og fordi hvaler henter luft over vandet, kan vi en gang imellem lige nøjagtigt nå at få et glimt af dens rygfinne og få en hilsen fra den verden der udspiller sig i vandet.

Marsvin hører til i den danske del af Østersøen, især i Lillebælt. På sejlture kan man altid regne med at møde disse finurlige og nysgerrige pattedyr. Især Lillebælt er marsvinets foretrukne opholdssted, både i yngleperioden, som ”børnehave” og som jagtrevir.

Marsvinebestanden

Marsvinebestanden er også en målestok for fiskebestanden. Er der mange marsvin, er der også mange fisk. Man skal derfor ikke se marsvinet som en konkurrent, men som en indikator. Som fluefisker fra stranden har man altid en følgesvend i marsvinene, enten i en flok, eller som et mor-barn par. Jollefiskere beretter om marsvin som følger bådene, for at opsnappe de småfisk der smides over bord. Marsvinene følger bådene på et par meters afstand.

Turister uden fiskestang har også mulighed for at opleve marsvinene ved Gl.Ålbo. Går man tur på stranden ved Gl.Ålbo er der også rig mulighed og garanti for at se marsvin, idet vandet er meget dybt, helt tæt ved land. Så vil du på whale watching ophold, så er det helt rigtige sted Gl.Ålbo camping.

...a perfect spot for whale watching!

Hos Gl.Ålbo Camping kan tør vi godt garantere, at du kommer til at opleve synet af de små hvaler under dit ophold hos os. Med en bestand på over 3000 marsvin i Lillebælt og en del lige ude for enden af vores bro, er du sikker på de bedste forhold for Whale watching.

Lej en af vores både og tag på din egen hvalsafari i Lillebælt.

Lej en af vores både og tag på din egen hvalsafari i Lillebælt. Her vil du med garanti komme helt tæt på et af de mange marsvin. 

Se hvad andre har oplevet

Lillebælt rummer en af verdens tætteste bestande af marsvin, du har derfor gode muligheder for at opleve denne lille hval mens du besøger os.